Naast de afspraken in een arbeidsovereenkomst gelden vaak afspraken op basis van een CAO. De toepasselijkheid van een CAO en de aanspraken die daaruit volgen, vormen regelmatig een bron van discussie.

CAO - Collectieve arbeidsovereenkomst

Welke afspraken er tussen werkgevers en werknemers gelden, wordt niet alleen bepaald door de arbeidsovereenkomsten die zij met elkaar sluiten. Naast de afspraken in een arbeidsovereenkomst gelden namelijk vaak (aanvullende) afspraken op basis van een collectieve arbeidsovereenkomst ('CAO'). Eind 2016 vielen circa 4 miljoen werkende Nederlanders onder het bereik van een lopende CAO. Op dat moment waren er ongeveer 900 CAO’s. Om vast te kunnen stellen welke afspraken er tussen werkgevers en werknemers gelden, is het om die reden vaak noodzakelijk om ook de CAO te raadplegen.

De toepasselijkheid van een CAO en de aanspraken die daaruit volgen, vormen regelmatig bron van discussie. Wij adviseren zowel werkgevers als werknemers door middel van praktische adviezen en begeleiding, bij het oplossen van dergelijke discussies.

Aan welke onderwerpen kunt u denken?

Heeft u vragen over CAO?

Neem contact op met Merienke Zwaan

T +31 70 311 54 11
E zwaan@delissenmartens.nl

Bel mij terug

* verplichte velden